Management informatie

Informatie, informatie en nog eens informatie.
We leggen veel data vast in diverse softwaresystemen. De vraag is echter hoe zet je deze data snel en efficiënt om in betrouwbare managementinformatie. Enerzijds een absolute must voor u als ondernemer, zodat u hierop kunt sturen en u door moeilijke tijden heen kan loodsen. Maar anderzijds denkt u ook aan de uitstraling naar buiten, naar banken, naar aandeelhouders en andere belanghebbenden. Laat zien, straal uit dat u “in control” bent!

Veel bedrijven binnen het MKB zijn (net) te klein om full time een financieel directeur / controller in dienst te nemen. Vaak zien we dat er een goede administratie kracht in dienst is die de administratie goed en adequaat voert. Waar veel bedrijven binnen het MKB tegenaanlopen is dat er te weinig bruikbare (management)informatie beschikbaar komt voor de DGA om op te kunnen sturen. De basisvastlegging is prima, echter de stap van administratie naar (management)informatie moet nog worden gemaakt.

Hier komen wij uitstekend tot ons recht en kunnen wij met onze ruime ervaring deze rol perfect voor u invullen! Tijdige en betrouwbare financiële informatie is van levensbelang voor iedere organisatie, zeker in de huidige tijd!

Periodiek (bijvoorbeeld 1 dag per week) vervullen wij bij u op locatie de rol van part – time controller / part-time financieel directeur (of hoe u het maar wilt noemen).  Wij zetten uw administratie om in bruikbare informatie waar u op kunt sturen!  Tevens fungeren wij als vraagbaak en coach voor uw administratieve kracht, nemen wij samen de grote financiële lijnen door, pakken wij de “zwaardere” financiële/ fiscale vraagstukken op en uiteraard spreken we de actuele ontwikkelingen met kansen en bedreigingen door.

Deze rol is ons op het lijf geschreven!
Naast het bovenstaand “CFO for one day” concept zijn uiteraard vele varianten van “interim management” hierop mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw financiële kracht tijdens ziekte en vakantie, het wegwerken van achterstanden, het eenmalig inrichten van een managementinformatiesysteem, het eenmalig optimaliseren van de inrichting van uw administratie, tijdelijke coaching en begeleiding van uw financiële afdeling, etc etc.

Deel uw wensen met ons, wij denken graag met u mee!